Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Engadiner nüsstorte (notenkoek)

Erg zoete en zware taart

Maak een deeg van de genoemde ingrediënten.

Vet de springvorm in.

Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en de zijkanten van de springvorm mee. Houd genoeg over voor een deksel van deeg op de taart.

Verwarm de oven voor op 200 °C

Maak de vulling:

Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem onder voortdurend roeren. Als de suiker is gesmolten en een beetje gekleurd is scheutje voor scheutje de room erbij schenken (het gaat enorm bruisen en klontert eerst, maar als je blijft roeren wordt het een egale caramel).

Voeg de noten toe.

Schep de vulling in de met deeg beklede springvorm, rol de rest van het deeg uit tot een deksel en leg dat erop, druk de randen aan en prik enkele gaatjes in het deegdeksel.

Bak de taart 20-30 minuten (als het deeg goudbruin is, is de taart klaar).

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Ca 10 (afhankelijk van hoe groot je de taartpunten snijdt)
Tijd Voorbereiden: ca 20 minuten
In de oven: 20-30 minuten
Ingrediënten

Deeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g boter + extra om de vorm in te vetten
  • 1 (klein) ei
  • 150 g basterdsuiker

Notenvulling:

  • 300 g suiker
  • 2 dl room
  • 300 g gepelde walnoten

Springvorm van 22 cm doorsnede

Bronvermelding Recept gekregen van de moeder van een klasgenoot op de middelbare school. Zij had jaren in Zwitserland gewoond en had het recept daar van iemand gekregen.
En ik heb er nu al meer dan 25 jaar veel succes mee (Liesbeth).