Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Flinterdunne koekjes

Korte beschrijving

Verwarm de oven voor op 140° C (normale stand, geen hete lucht)
Klop met een mixer de boter, bloem, eiwitten, suiker en honing door elkaar.
Bekleed bakplaten met bakpapier (als het je lukt om het deeg heel dun uit te smeren dan heb je genoeg deeg voor zeker 3 bakplaten).
Smeer het deeg heel dun uit (dit is het moeilijkste van het hele recept). Probeer het evt met een plamuurmes. Strooi de chocolade en de noten eroverheen en bak, afhankelijk van de dikte, 35-60 miuten tot de koekjes goudbruin en hard zijn.
Laat 10 minuten afkoelen en breek in stukjes.

De koekjes worden snel zacht, bewaar dus in een goed afgesloten trommel.

Of eet ze direct op.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
(omdat het zo moeilijk is het beslag dun uit te smeren)
Zwaarte
Aantal personen 5-10
Tijd

Voorbereiden: ca 15 minuten
In de oven: afhankelijk van de dikte van de koekjes 40-60 minuten.

Ingrediënten
  • 100 g boter, gesmolten
  • 75 g bloem
  • 2 eiwitten (maak van de dooiers ijs of mayonaise)
  • 160 g witte basterdsuiker
  • 60 g honing

Garnering:

  • 150 g pure of melkchocolade, grof gehakt
  • 150 g macadamia noten, grof gehakt
Bronvermelding Delicious volume 2 issue 3