Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Frambozen/bitterkoekjestaart

Verwarm de oven voor op 140 C hetelucht/ 160 C gewone oven

Doe de suiker, bloem, amandelen, eieren en boter in een kom en meng met de mixer tot het goed gemegd is.
Doe de helft van het deeg in de springvorm.
Strooi de frambozen en de bitterkoekjes eroverheen.
Verdeel de rest van het deeg over de bitterkoekje/frambozen. Het is niet erg als er stukjes bitterkoekje of frambozen bovenuit steken.

Bak de taart ongeveer een uur tot hij goedbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
Als je diepvries frambozen gebruikt zo recht uit de vriezer is de baktijd een stuk langer. (+20 min).


De Marokkaanse supermarkt verkoopt soms gemalen amandelen (“amandelpoeder”). Britse winkels verkopen het ook, maar dan is het duurder. Een notenwinkel zal het vast ook wel hebben.

Zelf malen kan ook, maar als de amandelen warm worden (en dat worden ze al snel bij malen) worden ze erg vettig. En het is moeilijk om ze zo fijn gemalen te krijgen.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Bescheiden mensen snijden een kleiner stukje af, maar 6 stukken uit 1 taart is op puddiinclub-niveau
Tijd

Voorbereiden: 10 minuten

In de oven: 1 uur (langer wanneer je diepvriesframbozen gebruikt)
Ingrediënten
  • 175 g zachte boter
  • 175 g lichte basterdsuiker
  • 85 gemalen amandelen
  • 3 eieren
  • 140 g zelfrijzend bakmeel
  • 140 g bitterkoekjes in stukjes
  • 200g frambozen (diepvries is prima)
  • springvorm van 20 cm doorsnede, ingevet
  • mixer