Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Frambozen en witte chocolade taart

Korte beschrijving

  • Maak het deeg: met de vingertoppen de klontjes boter in de bloem wrijven. Het moet niet te warm worden, daarom alleen je vingertoppen gebruiken. Als het de consistentie van broodkruimels heeft de suiker toevoegen. Daarna het water.
    Niet te lang kneden, dan wordt het deeg taai.
    Maak er een bal deeg van en laat in een plastic zak in de koelkast een half uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden, heteluchtoven 140 graden Celsius.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de taartvorm hiermee.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek af met bakpapier, doe de steunvulling erin en bak 10 minuten.
  • Verwijder steunvulling en bakpapier.
  • Zet terug in de oven en laat nog 5 minuten bakken.
Maak de vulling:
  • Klop de mascarpone, suiker, eieren en amandelen tot het een egale massa is. Schep de chocolade erdoor en (voorzichtig) de frambozen.
  • Giet in de bakvorm.
  • Bak ongeveer een half uur, de vulling moet net opstijven en licht gaan kleuren.
  • Schakel de oven uit. Zet de ovendeur op een kier en laat langzaam afkoelen. (doe evt. een houten lepel tussen de ovendeur om 'm net op een kiertje te houden).
  • Laat nog een uur in de koelkast opstijven voor je de taart aansnijdt.

 

Opmerkingen (Liesbeth):

Het Engelse recept gebruikt kant en klaar korstdeeg. Heb ik hier nog nooit in de winkel gezien. Daarom een recept voor zoet korstdeeg toegevoegd dat losjes gebaseerd is op een recept uit de Australische Delicious van april 2007

Als je kant en klaar korstdeeg kunt vinden is dit recept helemaal een fluitje van een cent, nu is het uitrollen van het deeg vaak een beetje geknoei. Als dat niet lukt kun je het deeg ook gewoon in stukken in de taartvorm kleien. Dan ziet het er misschien wat minder mooi uit, maar het smaakt even goed.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 12 stukken
Tijd

Voorbereiden: 20 minuten + koelen van het deeg (half uur)
In de oven: 45 minuten
In de oven laten afkoelen: 1 uur

1 uur in de koelkast
Ingrediënten

Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter in stukjes
  • 2-3 el koud water
  • 25 g suiker

Vulling:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 100 g gemalen amandelen
  • 2 grote eieren
  • 250 frambozen
  • 100 g witte chocolade grof gehakt

Extra nodig:

  • Bakvorm van 20 x 30 cm (of een springvorm of lage taartvorm van 28 cm doorsnede) ingevet
  • Steunvulling en bakpapier voor het blindbakken
  • Deegroller
  • ingrediënt 2