Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Frambozen chocolade cheesecake

Lekker, eenvoudig en door het gebruik van diepvries frambozen in ieder seizoen voor een redelijke prijs uit de oven te toveren.

  • Vet de bakvorm in
  • Maal de koekjes in een keukenmachine fijn
  • Smelt de boter op laag vuur
  • Meng boter door de verkruimelde koekjes, druk uit in de vorm en zet 20 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 170 graden/150 graden hetelucht
  • Klop de roomkaas met een mixer los, voeg suiker toe, doe een voor een de eieren erbij
  • Schep de bevroren frambozen en de chocolade stukjes erdoor
  • Schep op de koekjesbodem
  • 45-50 minuten bakken tot het net stevig is
  • Af laten koelen en daarna koud laten worden in de koelkast

Als de frambozen nog bevroren zijn gaan ze minder makkelijk stuk als je ze door de roomkaas schept.
Maar met verse frambozen lukt het recept natuurlijk ook!

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 15 stukken (met 3 personen krijg je het dus wel op)
Tijd

10 minuten voorbereiden + 20 minuten koelkast
50 minuten in de oven.

Afkoelen en in de koelkast door en door koud laten worden: 2-3 uur
Ingrediënten
  • 250 g melkchocolade digestive koekjes
  • 100 g boter
  • 500 g roomkaas (Monchou)
  • 75 g basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150-250 g diepvries frambozen
    (ik mik er een heel doosje van de AH in = 250 g)
  • 100 g melkchocolade, fijngehakt
  • bakplaat. + losse taartrand + bakpapier
  • (of een bakvorm van 17 x 27 cm)
  • (of een bakplaat waabij je van het bakpapier een opstaande rand vouwt)