Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Frambozen-meloenbavarois

Verwijder schil en pitten van de meloen en pureer het vruchtvlees.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verwarm 2 dl van de vruchtpuree met het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Los van het vuur af de uitgeknepen blaadjes gelatine in de meloenpuree op, roer de rest van de meloenpuree en de anijszaadjes erin op.

Laat het afkoelen en lobbig worden.

Klop de slagroom stijf en spatel door het meloenmengsel.

Pureer de frambozen en schep met een paar halen door de meloenpudding (het is de bedoeling dat de pudding gemarmerd wordt).

Schenk in de vorm en laat in de koelkast opstijven.

Stort de pudding

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd 1 uur + ca 7 uur opstijven
Ingrediënten
  • 1 honingmeloen met ca 600g vruchtvlees
  • 1 el limoensap
  • 125 g poedersuiker
  • 11 blaadjes witte gelatine
  • 4 dl slagroom
  • ½ tl anijszaadjes, gemalen of fijngestampt in een vijzel
  • 200 g frambozen
  • puddingvorm van 1½ l inhoud, omgespoeld met koud water
  • keukenmachine of roerzeef
Bronvermelding Tip culinair augustus 2000