Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Gemarmerde frambozenkwarktaart

Bodem:

  • Bekleed een ronde springvorm van 22 cm met olie ingevette aluminiumfolie.
  • Verkruimel de biscuits in 20 sec. in een keukenmachine. Doe de kruimels in een middelgrote mengkom en vermeng ze met boter.
  • Doe ze over in de vorm, druk ze op de bodem en tegen de zijkanten en laat de laag 20 min. in de koelkast opstijven.

Vulling:

  • Doe water in een vuurvaste kom. Strooi de gelatine erin. Verhit de kom au bain marie tot de gelatine oplost. Laat even afkoelen.
  • Klop de kwark met een mixer glad. Klop sap en suiker erdoor. Schep voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.
  • Pureer de frambozen en extra suiker in de keukenmachine. Meng de helft van het gelatinemengsel door het kwarkmengsel. Meng de rest van de gelatine door het frambozenmengsel.
  • Marmer beide mengsels in de bakvorm.
  • Laat de taart 4 uur in de koelkast opstijven. Decoreer hem met slagroom en frambozen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd 40 minuten + 4 uur in de koelkast
Ingrediënten

Bodem:

  • 250 g volkorenbiscuits
  • 90 g boter, gesmolten

Vulling:

  • 60 ml water
  • 2 el gelatinepoeder
  • 500 g lichte kwark
  • 80 ml citroensap
  • 1/2 kop basterdsuiker
  • 1 1/4 kop geklopte slagroom
  • 250 g bevroren frambozen
  • 2 el basterdsuiker, extra
Bronvermelding Kwarktaarten, schuimtaarten & trifles