Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Gember pudding met honing en lavendel

Voorbereiden:

  • Doe 150 ml room met de geraspte gember en de lavendel in een pannetje. Breng aan de kook. Laat van het vuur af 30 minuten trekken.
  • Zeef de room.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de eidooier met de suiker.
  • Breng de gezeefde gemberroom opnieuw aan de kook, schenk bij de eidooier, roer goed door en schenk terug in de pan. Laat op laag vuur binden tot een dikke vla. Neem van het vuur af. Los de uitgeknepen gelatine in de vla op en laat afkoelen.
  • Roer de honing erdoor.
  • Klop de resterende slagroom bijna stijf. Schep door de afgekoelde vla.
  • Roer de geraspte citroenschil erdoor en als de pudding stijf begint te worden de fijngesneden stemgember. Schenk in de vorm en laat in de koelkast ca 4 - 6 uur opstijven.
Bereiden:
  • Houd de vorm in een bak met heet water, leg er een schaal op en draai samen om.
Soms moet er nog wat geschud worden voor de vorm de pudding prijsgeeft.


Puddingrecept, verzonnen voor een wedstrijd van de Verenigde gelatine producenten van Europa. Met goed resultaat: het was erg leuk in Rome.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 1 uur (inclusief 30 minuten laten trekken)
Circa 4 – 6 uur opstijven
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 35 g suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 afgestreken tl lavendel (verkrijgbaar bij oa de Tuinen, lavendelthee, neem geen “potpourri-lavendel”)
  • 1 bolletje stemgember, fijngesneden
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 blaadjes gelatine
  • puddingvorm van 0,5 liter, heel dun ingevet met zonnebloemolie
  • zeef