Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Gepocheerde vijgen met bosbessen in rode wijn

Fris seizoens-dessert

  • Doe bosbessen, limoensap en sinaasappelsap in een food processor with en maal tot een gladde puree.
  • Giet door een fijne zeef in een pan (geen aluminium!)
  • Voeg suiker en rode wijn toe, verhit of matig vuur tot de suiker opgelost is. Schuim dat onstaat afscheppen.
  • Voeg de vijgen toe en laat 5 - 6 minuten doorkoken. Verwijder de vijgen en hou ze apart.
  • Zet het vuur hoger en kook in tot ca. 450ml.
  • Laat afkoelen en voeg de crème de mure/cassis, de vijgen en de munt toe.
  • Afdekken en een nacht laten koelen.

Serveren met mascarpone.

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 1 uur
1 nacht koelen
15 minuten
Ingrediënten
  • 675g bosbessen
  • sap van 2 limoenen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 1 fles rode wijn
  • 16 verse vijgen
  • 85ml crème de mure of crème de cassis (bramen of zwarte-bessen likeur)
  •