Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Gestoomde abrikozencake

Warme gestoomde cakejes die op je tong wegsmelten.

  • Breng sinaasappelsap en abrikozen aan de kook, zet het dan opzij.
  • Smelt de boter in een pan die groot genoeg is voor alle ingrediënten.
  • Voeg suiker en ei toe en meng goed.
  • Meng er het gezeefde meel door met de bakpoeder, dan het abrikozenmengsel.
  • Vet 6 bakvormpjes in en giet er het mengsel in. De vulling moet 1 cm onder de rand blijven.
  • Meng bruine suiker en maismeel en strooi dat er over. Verhit het abrikozensap en giet dat er via de bolle kant van een lepel overheen.
  • Bedek met bakpapier en folie en bind dit vast met een touwtje.
  • Plaats de vormen in een pan met kokend water.
  • Laat 2 uur op zacht vuur staan.
  • Als je individuele vormpjes gebruikt hebt kun je ze daarin opdienen, stort ze anders op een (warm) bord. Warm opdienen.

NB. Ik was vergeten de vormpjes af te dekken en dat ging ook goed.

 

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 45 min + 2 uur stomen
Ingrediënten
  • Pudding:

    • 1 kop kleingesneden gedroogde abrikozen
    • 1/2 kop sinaasappelsap
    • 100 gram boter
    • 3/4 kop suiker
    • 1 ei
    • 1 1/4 kop bloem
    • 2 theelepels bakpoeder

    Saus:

    • 1/2 kop bruine suiker
    • 1 theelepel mais(zet)meel
    • 1 kop abrikozendrank (sap)