Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Gemberkoekjes

Koekjes die je in Engeland zo in de supermarkt kun kopen (Gingernut cookies), en die je in Nederland eenvoudig zelf bakt

Gemberkoekjes
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Zeef bloem, bakpoeder en een snufje zout in een beslagkom. Roer de suiker en de gember erdoor.
Wrijf met je vigertoppen de boter erdoor tot het deeg kruimelig is.
Klop in een aparte kom het ei met de golden syrup los.
Voeg bij de andere ingredienten, kneed erdoor.

Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaten, druk een beetje plat en bak 15-20 minuten in de oven.

2 dagen te bewaren in een goed afgesloten trommel. Maar voor die tijd waarschijnlijk al op.


Golden syrup is een lichte heel zoete stroop. Te koop bij delicatessenwinkels, maar bijv ook bij de Makro. En bij de winkels met Britse ingredienten, die gelukkig steeds meer verschijnen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 40 koekjes. Dat is net genoeg voor 2-3 snoepers...
Tijd

15 minuten voorbereiden
15-20 minuten bakken

Ingrediënten
  • 300 g bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 3 tl geraspte verse gember
  • 125 g boter, in stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 1 tl golden syrup
  • snufje zout
Bronvermelding Delicious Australie vol 2 issue 4