Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Picardische granité van rode bieten

Maak de granité een dag van tevoren klaar omdat het mengsel langzaam bevriest. U heeft geen ijsmachine nodig.

  • Schil de bieten, snij ze in stukjes en pureer ze. Wrijf het mengsel dan door een zeef en zet het apart.
  • Breng water en suiker aan de kook, en laat dit 1 minuut doorkoken. De stroop af laten koelen, dan witte wijn, citroensap, sinaasappelsap en likeur erdoor mengen. Vervolgens de bietenpuree er door doen en de massa in de vriezer zetten.
  • Roer het af en toe om zodat u gelijkmatige ijskristallen krijgt.

Opdienen in grote wijnglazen met als versiering een muntblaadje. Kan ook als tussengerecht geserveerd worden.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd 40 min + een dag opstijven
Ingrediënten
  • 2 dl water
  • 200 g fijne suiker
  • 1 fles droge witte wijn (75 cl)
  • sap van een citroen
  • sap van een sinaasappel
  • 50 cl. frambozenlikeur
  • 500 g gekookte rode bieten
  • evt. muntblaadjes
Bronvermelding IJsspecialiteiten zelf maken