Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Halfbevroren aardbeien bombes

Bekleed de timbaaltjes met het vershoudfolie.

Verwarm de aardbeienjam zachtjes in een pannetje.

Snijd 10 ongeveer even grote aardbeien in dunne plakjes. Doop ze in de aardbeienjam en plak ze op de bodem en de kanten van de timbaaltjes.

Snijd de overige aardbeien in stukjes en roer het sinaasappelsap en de suiker erdoor.

Verkruimel de amaretti in de keukenmachine (of doe ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met een deegroller).

Meng de koekkruimels en de aardbeien door de mascarpone. Vul de timbaaltjes hiermee. Dek af met het vershoudfolie. Laat ca 4 uur bevriezen.


Serveren: keer ze op een bordje, peuter de folie eraf en serveer met amaretti koekjes.
Het ijs moet niet keihard bevroren zijn, als het langer dan 4 uur in de vriezer heeft gestaan eerst een beetje zacht in de koelkast laten worden.


Amaretti zijn nogal prijzig, met bitterkoekjes wordt het ook een prima toetje.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 45 minuten + 4 uur invriezen
Ingrediënten
  • 2 el aardbeienjam
  • 225 g aardbeien
  • 4 el vers geperst sinaasappelsap
  • 25 g basterdsuiker
  • 50 g amaretti koekjes + extra om te garneren
  • 450 g mascarpone
  • 6 timbaaltjes of kopjes inh 200 ml
  • vershoudfolie
Bronvermelding BBC Good Food september 1998