Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Hangop

Een echt ouderwets recept maar het blijft lekker!

Leg in een vergiet een in schoon water uitgespoelde doek (alle resten van wasmiddel of wasverzachter moeten verdwenen zijn! DY), zet hem in een diepe kom en giet de karnemelk erin. Laat het waterachtige deel van de karnemelk weglopen.

Schep van tijd tot tijd het dikke gedeelte uit de doek en ga zo voort, tot de hangop volkomen uitgelekt is. (Mijn oma liet het rustig een hele dag of hele nacht uitlekken, DY) Klop de hangop glad en roer, indien de hangop te zuur is, er wat melk of room door. Dien hem op met bruine suiker en beschuiten of cornflakes. Met stroop is het ook erg lekker

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd 5 min + een dag of nacht wachten
Ingrediënten
  • 4 liter karnemelk
  • 4 grote beschuiten
  • Bruine suiker
  • Wat melk of room
Bronvermelding Het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool, door C.J. Wannée, 13e druk (volgens mij was dit in de jaren '20)