Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Hazelnoot chocolade flapjacks

Flapjacks zijn een soort muesli-achtige koeken. Britten zijn er dol op.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de vorm in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
Hak de hazelnoten grof.
Smelt de boter , de suiker en de golden syrup samen op laag vuur.
Voeg de hazelnoten en de havermout toe
Laat een beetje afkoelen en roer dan de chocolade erdoorheen.

Schep in de vorm en strijk glad.
Bak ongeveer 30 minuten tot de koek goudbruin is en stevig aanvoelt.

Laat een paar minuten afkoelen in de vorm. Snijd dan in stukken, haal uit de vorm en laat afkoelem op een rooster.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 8-10 afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt.
Tijd

Voorbereiden 15 minuten
30 minuten in de oven

Ingrediënten
  • 125 boter + extra om in te vetten
  • 50 g hazelnoten
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 1 eetlepel golden syrup
  • 175 g havermout
  • 50 g pure chocolade, in stukjes gehakt, of 50 g chocolate chips
  • rechthoekige taartvorm van 28x18 cm. Een ovenschaal werkt ook, evt. de bodem met bakpapier bekleed
Bronvermelding Good Housekeeping Great Cakes
Geweldig boek! Er staan alleen maar succesrecepten in.