Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Honing en geitenmelk ijs

IJs dat net een beetje anders smaakt

Klop de eidooiers, suiker en maïzena tot dik en licht van kleur.

Breng de geitenmelk in een pan met dikke bodem aan de kook. Schenk al roerend bij het eidooiermengsel.

Schenk terug in de pan en verwarm op laag vuur tot het custardmengsel dik wordt. Schenk in een kom, meng de honing erdoor en laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Laat het mengsel in ca 6 uur bevriezen, klop tussentijds 2 x los met een mixer. Of laat het mengsel in een ijsmachine bevriezen.

 

Tip van het kookboek: ook lekker met gember erdoor. Niet door mij uitgeprobeerd, maar het lijkt mij de moeite waard: 40 g fijngesneden stemgember erdoor roeren.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten + bevriezen
Ingrediënten
  • 6 eidooiers
  • 50 g basterdsuiker
  • 2 tl maïzena
  • 600ml geitenmelk (supermarkt of natuurvoedingswinkel)
  • 4 el vloeibare honing
  • ijsmachine en/of diepvries
Bronvermelding Cook's practical handbook: ice cream. Sara Lewis