Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Honing muffins

Niet te zoete muffins

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven ca 175 °C)
Zeef het bakmeel en het bakpoeder in een kom.
Voeg de suiker en de rozijnen toe.
Smelt de boter.
Klop yoghurt, honing en gesmolten boter tot een homogene massa ontstaat. Spatel het door de droge ingrediënten.
Zet in de uitsparingen in het muffin blik ene papieren vormpje en verdeel het deeg over de vormpjes.
Bak ca 25 minuten tot de muffins goudbruin zijn

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 12 muffins
Tijd 15 minuten +
25 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 75 g rozijnen
  • 350 g yoghurt
  • 100 g vloeibare honing
  • 50 g boter
  • muffin blik
  • papieren bakvormpjes
Bronvermelding BBC Good Food December 1995