Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Honing- en walnotenbavarois

FotoRooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Af laten koelen.
Verwarm eenderde van de boter in eenpannetje met de melk en de honing. Aan de kook brengen, voeg de noten toe en laat van het vuur af 10 minuten staan.
De eierdooier(s) kloppen met de helft van de suiker, bij het melkmengsel doen en goed roeren. Op laag vuur verwarmen (niet laten koken) tot het mengsel wat dikker wordt.
Gelatine in een kommetje mengen met 3 eetlepels water, au bain marie oplossen. Goed door het eierdooier/melk mengsel roeren. Af laten koelen.
Slagroom stijfkloppen, voorzichtig met de cognac door het eierdooier/melkmengsel scheppen. In een met olie dun ingevette puddingvorm schenken en in de koelkast op laten stijven.
Koekjes verkruimelen. De rest van de boter laten smelten en met de suiker door de koekjes mengen en bovenop de pudding scheppen. Goed aandrukken.

Serveren: pudding storten.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 45 min + opstijven ca 2 uur + 10 min
Ingrediënten
  • 35 g gemalen walnoten
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels honing
  • 150 ml melk
  • 1 of 2 eidooiers (afhankelijk van de grootte van het ei)
  • 35 g basterdsuiker
  • 1 eetl gelatinepoeder
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel cognac
  • 100 g digestive koekjes
Bronvermelding Hamlyn All Colour Book of Puddings & Desserts