Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Irish coffee puddinkjes

Niet moeilijk, wel lekker

Gelatine in ruim koud water ca 5 min laten weken. Goed uitknijpen en in de hete koffie oplossen met 50 g van de suiker. Whiskey erdoor roeren.

1½ dl slagroom met 2 el suiker lobbig kloppen.

Mon chou met de mixer zacht kloppen, vla toevoegen en tot gladde massa kloppen. Koffiemengsel erdoor roeren en lobbig laten worden, geklopte slagroom erdoor roeren.

In de met wat olie ingevette kopjes scheppen (niet helemaal vol scheppen want er moet nog een laagje koekkruimels bij). In de koelkast in ca 3 uur op laten stijven.

Koekjes in de keukenmachine verkruimelen. Met gesmolten boter mengen en een laagje op de opgesteven puddinkjes aandrukken. In de koelkast op laten stijven.

Gezamenlijk keren.

Rest van de slagroom met 1 el suiker stijfkloppen. Garneren met slagroom en mokkaboontjes of chocolade koffieboontjes.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd Ca 30 min voorbereiding, opstijven ruim 3 uur
Ingrediënten
  • 175 g café noir koekjes
  • 100 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 100 g kristalsuiker
  • 1½ dl hete sterke koffie
  • 3 el Ierse whiskey (of schotse whisky, net wat in de kast staat)
  • ¼ l slagroom
  • 200 g Mon Chou
  • 2 dl vanillevla
  • mokkaboontjes of chocolade koffieboontjes
  • 6 koffiekopjes of andere kleine vormpjes
  • keukenmachine
Bronvermelding Tip culinair (heette toen nog gewoon Tip)