Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Italiaanse bitterkoekjespudding met caramel-roomsaus

Niet voor mensen op een dieet

1½ dl melk met 1 dl slagroom met vanillestokje en amandelspijs aan de kook brengen. Pan afgedekt van het vuur af 5 min laten staan. Vanillestokje verwijderen.

Gelatine ca 5 minuten in koud water weken, uitknijpen en ik warme melkmengsel oplossen. Mengsel al roerend tot lauwwarm laten afkoelen.

200 g bitterkoekjes weken in ½ dl amaretto. Koekjes in stukjes verdelen.

2½ dl slagroom lobbig kloppen, slagroom en koekjes door gelatinemengsel spatelen.

Vorm met koud water omspoelen en mengsel erin scheppen. In de koelkast 4 uur op laten stijven.

Saus:

in pan met dikke bodem 100 g suiker en ½dl water op zacht vuur verwarmen en suiker tot lichtbruin laten caramelliseren. Caramel van het vuur af afblussen met 1 dl melk en 1½ dl slagroom. De caramel gaat nu klonteren maar lost bij goed roeren op het vuur weer op.

Eidooiers loskloppen en een beetje warme saus door de eidooiers roeren. Dit mengsel door de saus roeren, niet meer laten koken.
200g bitterkoekjes in de rest van de amaretto weken.

Pudding storten. De geweekte bitterkoekjes in de holte scheppen.
Saus bij de pudding geven.

765 kcal pp!


WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 45 minuten voorbereiden/ca 4 uur opstijven
Ingrediënten
  • 2 dl melk
  • 5 dl slagroom
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 100 g amandelspijs
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 400 g bitterkoekjes (Italiaanse die vrij prijzig zijn, maar Nederlandse zijn ook prima)
  • 1 dl amaretto
  • 100 g suiker
  • 2 dooiers
  • puddingvorm (tulband) van ca 1 l
Bronvermelding Tip culinair