Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Italiaanse kersentaart met citroen en grappa

Lekkere taart, de drank die je eroverheen giet maakt 'm lekker zompig

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de boter met suiker romig. Voeg geleidelijk, al kloppend, de losgeklopte eieren toe. Voeg de citroenrasp toe.

Spatel de bloem met zout en bakpoeder erdoor.

Laat de kersen uitlekken (bewaar het sap, heerlijk in de yoghurt of over ijs), spoel ze af en laat goed uitlekken. Spatel de kersen erdoor.

Doe het beslag in de ingevette springvorm en bak 40-45 minuten (als de taart te donker wordt eventueel afdekken met aluminium folie).

Haal uit de oven prik gaatjes in de taart met een vork.

Giet als de cake nog warm is het citroensap en de grappa erover heen.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8 (afhankelijk van de grootte van de stukken die je snijdt)
Tijd 20 minuten voorbereidingstijd + 40-45 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 200 g roomboter + extra om in te vetten
  • 150 g basterdsuiker
  • 5 eieren, losgeklopt
  • rasp van 2 citroenen
  • 250 g bloem
  • tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 g amarene kersen op siroop (blik of pot)
  • sap van 2 citroenen
  • 1 dl grappa
  • springvorm van 20 cm
Bronvermelding Elle eten