Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kokos-, chocolade- en bananen-mini muffins

Bedoeld voor kinderen, maar ook grote kinderen houden van deze kleine cakejes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de mini muffin vorm in.
Doe boter, suiker, bananen, eieren en vanille in de keukenmachine en maak er een goed gemengd beslag van.
(eventueel kun je de rijpe bananen fijnstampen met een aardappelstamper en de andere ingredienten er doorheen roeren).
Doe bakmeel, kokos en chocolade in een kom, roer het bananenmengsel erdoor.
Doe lepels beslag in de uitsparingen van de muffinvorm en bak 15-20 minuten tot de muffins goudbruin zijn en gerezen.

Laat ze even afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

Als je niet genoeg muffinvormen hebt zul je ze in porties af moeten bakken.


Bij Xenos kun je voor een redelijke prijs siliconen mini muffin vormen kopen.

Dille en Kamille heeft papieren vormpjes in diverse maten, ook in mini formaat.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
Zwaarte Tenzij je ze allemaal achter elkaar opeet
Aantal personen Ca 40 stuks
Tijd

Voorereiden: 20 minuten

15-20 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 125 g boter, gesmolten
  • 165 g lichte basterdsuiker
  • 3 rijpe bananen in stukken
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 45 g geraspte kokos
  • 100g pure chocolade in stukjes (of chocolate chips)
  • keukenmachine (kan ook met de aardappelstamper)
  • minimuffin vorm
  • papieren vormpjes (kan ook zonder maar dan moet je de vorm echt goed invetten)