Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kersen kokos cake

Lekker zoete cake voor liefhebbers van kokos, die er nog leuk uitziet ook.

Vet de vorm in en knip een stuk bakpapier ter grootte van de bodem, leg dat op de bodem van de vorm en vet dat ook in.
Verwarm de oven voor op 170° C.
Klop de boter en de suiker tot een romig geheel, klop een voor een de eierdooiers erdoor. Schep kokos, bloem en fijngehakte kersen erdoor.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf. Schep een eetlepel eiwit door het cakedeeg, roer het er goed door om het deeg een beetje los te maken en schep daarna de rest van het eiwit erdoor. Schep het deeg in de vorm en bak 45-50 minuten.
Als de cake te donker wordt kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Als de cake gaar is (test met een sateprikker) de cake uit de oven nemen en in de vorm af laten koelen.

De afgekoelde cake bestrijken met de verwarmde jam, de gehakte kersen erop plakken en bestrooien met kokos.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10 plakken
Tijd

Voorbereiden: 20 minuten
Oven: 50 min
Afkoelen: 3 uur

Ingrediënten

Cake:

  • 150 g zachte boter + extra om de vorm in te vetten
  • 75 g basterdsuiker
  • 3 eieren, gescheiden
  • 75 g geraspte kokos
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 bigarreaux (gekonfijte kersen) fijngehakt

Voor de toplaag:

  • 75 g aardbeienjam, verwarmd en gezeefd
  • 75 g bigarreaux fijngehakt
  • 25 g geraspte kokos

Verder:

  • cakevorm, mixer
Bronvermelding Good Housekeeping mei 1999