Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kokos-rijsttaart met druiven

Lekkere taart waar geen oven voor nodig is. Niet goed voor de slanke lijn.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Verkruimel de cake. Smelt op een laag vuur de santen, en roer daar de cakekruimels en de geraspte kokos doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.

Was en halveer de druiven en haal de pitjes eruit.

Kook de dessertrijst volgens de gebruiksaanwijzing in de melk. Schep de suiker erdoor.

Verdeel de helft van de druiven over de taartbodem. Schep de rijst er bovenop, strijk glad en laat ca 3 uur in de koelkast opstijven.

Garneren met de rest van de druiven.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 30 min + 3 uur opstijven
Ingrediënten
  • 5 plakken cake
  • blok santen (200 g)
  • 100 g geraspte kokos
  • 300 g witte druiven
  • 300 g blauwe druiven
  • 200 g dessertrijst
  • 1 l volle of halfvolle melk
  • 75 g suiker
  • springvorm 28 cm, bakpapier
Bronvermelding Reclame recept van Lassie rijst