Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kokostaart

Minder mierzoet dan verwacht door het gebruik van een flinke hoeveelheid citroen.

Deeg: doe de bloem, zout, suiker en boter in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het deeg op broodkruimels lijkt.

Voeg de eieren en het water toe en laat de machine draaien tot het deeg een samenhangend geheel is.

Vorm er een bal van, wikkel in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.

Vet de taartvorm in.

Rol het deeg uit (gaat het gemakkelijkste op een stuk bakpapier) en bekleed de vorm hiermee.

Zet weer een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg er een vel bakpapier op en de steunvulling.

Bak de deegbodem 15 minuten.
Verwijder papier en steunvulling en bak nog 5 minuten.

Maak intussen de vulling:

Klop de eieren, citroenrasp en basterdsuiker, klop de room, citroensap en de kokos erdoor.

Giet het in de deegbodem en bak 40-45 minuten. De taart moet goudbruin zijn.

Laat minstens een uur afkoelen voor je de taart aansnijdt.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd 20 minuten +
2 x een uur in de koelkast +
45 minuten in de oven +
tenminste een uur afkoelen
Ingrediënten

Deeg:

  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 g koude boter in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water

Vulling:

  • 2 eieren
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 200 g basterdsuiker
  • 375 ml slagroom
  • 225 geraspte kokos
  • Lage taartvorm van 26 cm doorsnede
  • boter om de vorm in te vetten
  • keukenmachine
  • steunvulling (overjarige peulvruchten, die je hiervoor steeds opnieuw kunt gebruiken).
Bronvermelding Gebaseerd op een recept in een Engels damesblad