Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kouign-amman de fanch

Bretons gebak

Foto

  • Los de gist op in het water, laat 10 minuten staan.
  • Maak een kuiltje in het meel, doe de gist erbij, verspreid het zout over het meel.
  • Kneed het deeg 5 tot 10 minuten, laat het dan een 1 uur staan op een lauwwarme plaats, tot het volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bestrooi een werkvlak met meel, en spreid het deeg erop uit met een dikte van 2 cm. Werk de randen omhoog, leg het geheel in een platte taartvorm.
  • Leg 200 g boter in stukjes en 200 g suiker in het midden en zorg dat de randen nog omhoog staan zodat het mengsel er niet af gaat lopen.
  • Zet een bak kokend water in de hete oven.
  • Smelt de resterende 50 g boter en giet dat over de taart, strooi er dan de rest van de suiker over.
  • Laat 20 minuten in de oven staan.
WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 30 min + 2 uur oven + 30 min
Ingrediënten
  • 300 g bloem
  • 15 g bakkersgist
  • 1 glas (18 cl) lauw water
  • 250 g roomboter, licht gezouten
  • 250 g suiker
  • 1 koffielepel zout
Bronvermelding Les meilleurs desserts de Bretagne