Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen

Oven voorverwarmen op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet dat ook weer in.

In kom 125 gr boter met 100 gr suiker tot glad mengsel roeren en 250 gr bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen. Tot soepel deeg kneden. In andere kom rest van bloem met havermout, rest van suiker, rest van boter en koekkruiden met vingertoppen door elkaar wrijven tot deeg op kruimels lijkt. In kom appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen.

Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen met deegroller tot dunne, ronde lap van circa 30 cm doorsnede. Taartvorm bekleden met deeg. Appelmengsel erover verdelen. Kruimeldeeg over vulling strooien. Taart één richel onder midden in over schuiven en in circa 60 minuten goudbruin en gaar bakken.


Je kunt hier eigenlijk alle mogelijke fruitmengsels gebruiken, afhankelijk van wat er in het seizoen te krijgen is. In de winter doet deze taart het goed met appels, peren, gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
(ivm rollen deeglap en dat in vorm krijgen, rest is eenvoudig)
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-12 personen, afhankelijk van de grootte van de stukjes
Tijd Voorbereiding: 20 minuten. Oventijd: ongeveer 1 uur
Ingrediënten
  • 175 gr ongezouten roomboter, in blokjes
  • 150 gr suiker
  • 300 gr bloem
  • 2 eierdooiers
  • 50 gr havermout
  • 1 tl koekkruiden
  • 4 friszure appels, geschild en in stukjes
  • 5 pruimen, in stukjes
  • 125 gr blauwe bessen
  • 2 el custardpoeder

Ook nodig: taartvorm (doorsnede 28 cm)

Bronvermelding “Zoete taarten en toetjes” uit de Duoreeks van Albert Heijn