Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kwarkpuddinkjes met een lauwwarm honingsausje

Eenvoudig fris puddinkje

Oven voorverwarmen op 225 °C

Boter smelten, suiker erdoor roeren en oplossen, bloem erdoor roeren. Blijven roeren tot deeg van de pan loslaat.

Van het vuur af met de mixer melk en kwark erdoor kloppen.

Wat af laten koelen.

Eieren splitsen. Dooiers door het kwarkmengsel kloppen.

Eiwitten met bakpoeder stijfkloppen, kwarkmengsel erdoor kloppen.

Timbaaltjes voor ¾ vullen. In het midden van de oven in 15 minuten gaar en lichtbruin laten worden.

Af laten koelen, op bordjes storten en bestuiven met poedersuiker.

Saus:

In steelpannetje honing en druivensap verwarmen.

Warme sausje over de puddinkjes schenken, bestrooien met een snufje tijm en garneren met een trosje druiven.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 50 minuten voorbereiden, 5 minuten bereiden
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem
  • dl melk
  • 75 g kwark
  • 2 eieren
  • tl bakpoeder
  • poedersuiker
  • 4 el honing
  • dl witte druivensap (pak)
  • tl thijmblaadjes
  • 6 trosjes druiven
  • 6 timbaaltjes, ingevet, op de bodem van het timbaaltje een passende cirkel bakpapier
Bronvermelding Tip (die toen nog geen Tip Culinair heette)