Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Kwarktaart met honing en amandelen

Gebakken kwarktaart

Voorbereiden:
Deeg:

Snijd de boter in stukjes, doe met de bloem, suiker en zout in een kom. Wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg de eierdooier en een paar lepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg niet meer water toe dan nodig is.
Het deeg kan ook in een keukenmachine gemaakt worden.
Maak er een afgeplatte bal van, verpak in plasticfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Vulling:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Laat op een bord afkoelen en hak ze niet al te fijn.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Rol het deeg uit op een bloem bestrooid werkvlak tot een ronde lap van ca 30 cm.
Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg, bedek met een vle bakpapier en vul op met de steunvulling en en bak ca 15 minuten.
Haal uit de oven, verwijder steunvulling en bakpapier, zet ca 5 minuten terug in de oven.
Meng intussen de kwark, honing, eieren, citroensap, amandelen en speculaaskruiden door elkaar.
Schep het mengsel in de voorgebakken taartbodem en bak 30-40 minuten tot de vulling is gestold.

Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8 stukken
Tijd Voorbereiden: 40 minuten, 1 uur rusten van het deeg in de keuken, ca 40 minuten in de oven
Ingrediënten

Deeg:

  • 200 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 50 g suiker
  • mespunt zout
  • 1 eierdooier
  • enkele lepels kooud water

vulling:

  • 150 g gepelde amandelen
  • 250 g kwark
  • 4 el honing
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl speculaaskruiden
  • poedersuiker en kaneel om te bestrooien

Overige benodigdheden:

  • springvorm doorsnede 24 cm
  • bakpapier
  • steunvulling (bv. overjarige peulvruchten: die je steeds opnieuw kunt gebruiken)
Bronvermelding Boodschappen, het blaadje van de Dekamarkt