Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Lemon meringue ice cream cake

Supereenvoudig recept met prima smaak

Knip een cirkel uit bakpapier ter grootte van de bodem van de springvorm en leg deze in de vorm.

Snijd dunne plakken cake (ca 1 cm dik) bedek hier de bodem mee, gebruik kleine stukjes om de bodem volledig te bedekken.

Roer de lemon curd los met een paar eetlepels van de crème fraiche.

Breek de schuimpjes in stukken en roer de rest van de crème fraiche erdoor.

Schep afwisselend schuimpjes mengsel en lemon curdmengsel in de vorm, niet door elkaar roeren. Strijk glad en tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen.

Laat minstens 4 uur bevriezen

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd Voorbereiden: 20 minuten
Bevriezen: tenminste 4 uur
Ingrediënten
  • 1 cake
  • 10 witte eiwitschuimpjes (meringue, te koop bij de bakker)
  • 500 ml crème fraîche
  • 1 pot lemon curd
  • springvorm 20-22 cm
  • bakpapier
  • diepvries
Bronvermelding BBC Good Food augustus 2003