Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Lemon Delicious

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een stoompuddingvorm van 1 liter in met olie. Klop met de mixer de boter, suiker, eierdooiers en schil in een kommetje licht en romig. Doe ze in een middelgrote kom.

Voeg het bakmeel toe en roer het er met een houten lepel door. Roer het sap en de melk erdoor. Klop de eiwitten in een droge en vetvrije kom met de mixer stevig. Schep het puddingmengsel er met een metalen lepel door.

Schep het in de puddingvorm en dek de vorm af. Zet de vorm op het stoomrek in de grote pan. Giet kokend water tot eenderde van de rand van de puddingvorm. Bak de pudding 40-60 minuten totdat hij gaar is.

Bestrooi de pudding met poedersuiker.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 20+60 minuten
Ingrediënten
  • 60 gram boter
  • 185 gram basterdsuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 60 ml citroensap
  • 2 dl. melk
  • Poedersuiker voor het bestuiven
Bronvermelding Het grote boek met desserts