Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Mango limoen yoghurt cake

Simpele frisse cake die tegen een stootje kan (geen probleem om 'm mee te nemen naar het werk achter op de fiets)

  1. 1. verwarm de oven voor op 180 °C
    Vet de springvorm in.
  2. Hak de gedroogde mango fijn (ik heb de stukken met een schaar fijngeknipt) en doe ze in kom, giet er 2 eetlepels koken water overheen en laat 10 minuten staan.
    Rasp de schil van de limoen.
  3. Meng de yoghurt, suiker, olie en eieren. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en schep door elkaar, schep de limoenrasp en geweekte mango erdoor.
  4. Schep in de springvorm en bak 50 min-1 uur. Laat in de vorm afkoelen.

Volgens het recept kun je de cake 5 dagen bewaren, maar na 2 dagen werd-ie al erg kruimelig en minder lekker.
Invriezen zou volgens het recept ook goed gaan (1 maand)

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd Voorbereidingstijd: ca 30 minuten
Bereidingstijd: 50 min-1 uur in de oven
Ingrediënten
  • 100 g gedroogde mango
  • schil van 1 limoen
  • 100 g yoghurt
  • 175 g basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 175 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • springvorm 22 cm doorsnede
Bronvermelding BBC Vegetarian Good Food december 1995