Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Mango, peer en gember crumble

Doe de peren in een pannetje met de eetlepel suiker en 4 el water, kook op laag vuur gedurende 5 minuten tot de peren net gaar zijn. Haal van het vuur af en roer door de mango's en gember.

Schep het mengsel in de ovenschaal en laat afkoelen.

Maak de kruimellaag:
Kneed een kruimeldeeg van de boter en de bloem en meng de suiker en gehakte pecannoten erdoor.

Verdeel het kruimeldeeg over het fruit.

Direct bereiden:
V verwarm de oven voor op 180 °C/heteluchtoven 160 °C. Bak 30 minuten tot de kruimellaag bruin is

Later bereiden:
Vries in, verpakt in een grote diepvrieszak, maximaal 1 maand.
Oven voorverwarmen op 180 °C/heteluchtoven 160 °C.
Verwijder de plastic zak en zet de bevroren crumble in de oven en bak 50 minuten of tot de kruimellaag goudbruin is.

 

Kan van tevoren ingevroren worden en dan rechtstreeks vanuit de vriezer gebakken. Altijd handig om voor grote feesten een deel van de toetjes zo voor te kunnen bereiden.
(Let op dat je ovenschaal tegen het temperatuurverschil kan, ik had het in een metalen ovenschaal gemaakt en dat ging prima)

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd Voorbereiden: 30 minuten
Vanuit de vriezer moet de crumble 50 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 450 g rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd, in dikke plakken gesneden
  • 1 el suiker
  • 2 mango's, geschild, pit verwijderd, in grove stukken gesneden
  • 1 bolletje stemgember, fijngesneden

Voor de kruimellaag:

  • 175 g bloem
  • 85 g boter
  • 85 g lichte basterdsuiker
  • 85 g pecannoten, grof gehakt
  • ovenschaal, ingevet
Bronvermelding BBC Good Food januari 2005