Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Mangosorbet met honing en koriander

Bijzonder smakend ijs. Een hoogtepunt bij een van de puddingclubbijeenkomsten. Zeven van de 12 puddingeters kregen het niet weg (een te heftige smaaksensatie).

Verwarm 1 dl water met de suiker, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Breng de suikerstroop aan de kook en laat afkoelen.

Schil de mango's snijd het vruchtvlees in stukjes en maak het fijn in de keukenmachine. Meng korianderzaad, citroensap, honing, en suikerstroop erdoor.

Laat het mengsel door en door koud worden, schep het in de ijsmachine en laat het bevriezen. Meng op het laatst de fijngehakte korianderblaadjes erdoor.

Serveren: met een scheutje honing eroverheen en wat schijfjes mango

 

Tip: Verse koriander is veel goedkoper bij de Marokkaanse winkel.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd Ca 15 minuten voorbereiden, 4 uur invriezen. De smaak ontwikkelt zich in positieve zin als je het ijs 2 weken van tevoren maakt.
Ingrediënten
  • 150 g kristalsuiker
  • 750 g rijpe mango's
  • el gemalen korianderzaad
  • 1 dl vloeibare honing (+extra om te serveren)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 30 g verse koriander, blaadjes van de steeltjes geplukt en heel fijn gehakt
  • IJsmachine (hoeft niet, het kan ook gewoon in een diepvriesbakje), diepvries, keukenmachine.
Bronvermelding Tip culinair