Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Meloen-gazpacho

Lekkerder dan de gewone tomatengazpacho's.
En het fornuis hoeft er niet voor aan.

Pureer 1/2 kop van de watermeloen met olie en sinaasappelsap en evt. met de jalapeno peper.

Doe het met de overige ingrediënten in een schaal om te serveren. Maak op smaak af met zout en peper.

Zet in de koelkast tot je het opdient.

Je kunt dit enige uren van tevoren klaarmaken.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6
Tijd 20 min + koelen
Ingrediënten
  • 2 koppen watermeloen in stukjes van 1 cm
  • 2 koppen sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 komkommer in stukjes van 1 cm (zaad eerst verwijderen)
  • 1 kleine ui in stukjes van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, gepureerd
  • 1 kleine jalapeno peper, van zaad ontdaan en in hele kleine stukjes gesneden (optioneel)
  • 3 el limoensap
  • 2 el gehakte peterselie, basilicum of kervel
  • peper en zout