Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Meloen-gember-ijs

Fris ijs, vers uit de ijsmachine het lekkerste

Halveer de meloen, verwijder de pitjes, doe het vruchtvlees in de keukenmachine en maal fjn. Voeg citroensap en suiker toe. Zet in de koelkast om door en door koud te worden.
Klop de slagroom half stijf. Schep de gember en de meloenprut erdoor.

Laat in de ijsmachine bevriezen. Of laat in een koelkastdoos bevriezen en klop een paar keer door tijdens het bevriezen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd Voorbereiding: 15 minuten + 2 uur in de koelkast, ca 30 minuten in de ijsmachine of ca 2 uur in de diepvriezer
Ingrediënten
  • 1 galiameloen of andere zoete meloen
  • 50 g geconfijte gember, in kleine stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 175 g lichte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Ook nodig: ijsmachine, of een diepvriesdoos en een vriezer. En een keukenmachine.

Bronvermelding Ice cream van Shona Crawford Poole