Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Meringue met limoenroom en gember

Wit dessert, eenvoudig te maken en het lijkt heel wat

Teken op 2 stukken bakpapier cirkels van 22 cm, leg deze op 2 bakplaten.

Maakt mbv keukenpapier en azijn een schaal en gardes van de mixer vetvrij.

Verwarm de oven voor op 125 °C.

Klop de eiwitten stijf met de suiker.
Vul de spuitzak met de helft van het eiwitmengsel, spuit vanuit het midden van de getekende cirkel in een spiraal de cirkel vol, doe dat ook bij de andere cirkel.

Bestrooi de cirkels met een klein beetje suiker. Bak de cirkels ca. 1½ uur in de oven.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Snijd van 1 limoen 3 dunne plakjes. Breng 50 g suiker aan de kook met ½dl water, kook als de suiker is opgelost de limoenplakjes 5 minuten mee. De plakjes limoen goed uit laten lekken.

Pers de rest van de limoenen uit. Hak de gember fijn. Meng limoensap, gembersiroop en gehakte gember door elkaar.

Sla de slagroom met de slagroomversteviger stijf, schep het gembermengsel erdoor.

Leg de minst mooie eiwitboden op een schaal, schep ¾ van de room erop, zet de andere bodem erop.

Garneren met de rest van de slagroom, de plakjes limoen en zilverpilletjes.

Bestuif met wat poedersuiker.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd Voorbereidingstijd: ca 4 uur (incl oven en afkoelen), bereiden ca 15 minuten
Ingrediënten
  • Azijn
  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne tafelsuiker + extra om te bestrooien
  • 2 limoenen
  • 50 g suiker
  • 10 bolletjes stemgember
  • 8 eetlepels gembersiroop
  • liter slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • poedersuiker
  • zilverpilletjes om te garneren
  • spuitzak met gladde spuitmond
Bronvermelding Nouveau