Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Mincemeat

Strikt genomen geen pudding, maar een basisingrediënt om puddingen en gebak mee te maken.
Kant en klaar gekocht mincemeat bevat vaak dierlijk vet (niervet) en dat maakt het ongeschikt voor vegetariërs en mensen die dat een vies idee vinden

Hak of snijd de abrikozen, dadels, sinaasappelschil, amandelen, en appels in stukjes. Doe ze in een kom en roer er de citroenrasp en het citroensap door.
Roer er de suiker, de boter en de brandewijn door.
Dek de kom af met plastic folie en laat hem 2 dagen op een koele plaats staan.

Roer het vruchtenmengsel goed door. Vul de jampotten met het mengsel.

Het mincemeat is maximaal 6 maanden houdbaar op een koele plaats.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
n.v.t.
Aantal personen 6 jampotten vol
Tijd Voorbereiden: ca een half uur
Wachttijd: 2 dagen
Bereiden: ca 1 uur
Ingrediënten
  • 500 g gele rozijnen
  • 500 g blauwe rozijnen
  • 500 g krenten
  • 125 g gedroogde abrikozen
  • 125 g ontpitte dadels
  • 150 g gesuikerde sinaasappelschil
  • 125 gepelde amandelen
  • 500 g moesappelen, geschild en van klokhuizen ontdaan
  • sap en geraspte schil van 2 citroenen
  • 400 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ge gram boter, gesmolten
  • 1½ dl inmaakbrandewijn
  • extra nodig: 6 schone en gesteriliseerde jampotten
Bronvermelding Kerstfeest op tafel, Janice Murfitt, uitgeverij M&p Weert,
ISBN 90 6590 362 3