Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Mokka-chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt voor de taart de chocolade au bain marie en laat 5 minuten afkoelen. Splits 5 van de eieren. Klop de 5 eierdooiers met het hele ei en de suiker tot een dikke creme (minstens 5 a 10 minuten). Roer de oploskoffie om met 1 el kokend water en klop deze samen met de chocolade door de creme. Vet de springvorm in.

Sla het eiwit stijf en spatel het samen met de amandelen door het beslag. Schep het beslag direct in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar en laat hem afkoelen.

Hak de witte chocolade en de helft van de melkchocolade grof. Leg de rest van de chocolade in de koelkast. Verwarm de slagroom en los hierin het koffiepoeder op. Voeg de gehakte chocolade toe en smelt deze al roerend door de room. Verdeel de topping gelijkmatig over de afgekoelde taart en laat afkoelen. Rasp de koude chocolade en strooi deze over de taart.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-12 personen, afhankelijk van de grootte van de stukjes
Tijd Voorbereiding: 30 minuten. Oventijd: ongeveer 1 uur
Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram bittere chocolade (minstens 70% cacao), grof gehakt
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 gram suiker
  • 1 el oploskoffie
  • 150 gram amandelen, zonder vel, fijn gemalen

Voor de topping:

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade (cappucinomelkchocolade is nog lekkerder)
  • 100 ml halfvolle slagroom
  • 2 tl oploskoffie

Ook nodig: taartvorm (doorsnede 24 cm)

Bronvermelding Tijdschrift Margriet, nummer 46, 2006