Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)

Lekkere simpele muffins

  • Oven voorverwarmen op 200 ℃ (hetelucht oven 180 ℃)
  • Meng de eieren, de melk, de suiker en het vanille extract in kom goed door elkaar
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een andere kom. Meng de blauwe bessen en de citroenrasp erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
  • Giet de "natte" ingredienten bij de "droge". Meng, maar roer zo kort mogelijk, anders worden de muffins taai.
  • Beslag verdelen over de muffinvormpjes en 25-30 minuten bakken

Opmerkingen:

Niet zo lang houdbaar, volgens het recept kun je ze het beste dezelfde dag opeten. Ze smaken prima, dus dat lukt wel.

Uit een geweldig kookboek, waarin alleen maar goed lukkende, heerlijke, simpele recepten staan.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
(Het zijn behoorlijk grote muffins)
Aantal personen 12
Tijd

Voorbereiden: 10 minuten

25-30 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 g lichte basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
    (Geen essence, al zal het daar ook wel mee lukken. Maar extract is donker en de vanillepitjes zitten erin. Te koop in Engelse winkels of in internet-delicatessenwinkels)
  • 350 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 250 g blauwe bessen (diepvries, o.a. te koop bij Albert Heijn)
  • rasp van 2 citroenen (of 2 el citroenrasp uit een potje van dokter Oetker)
  • Muffinblik met 12 uitsparingen en papieren muffinvormpjes