Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Nougat ijs

In Italië bekend als Semifreddo al torroncino.

Scheid de eieren, klop de dooiers met de suiker tot ze bleek en luchtig zijn. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot het een glad mengsel is.

Meng de nougat door het mengsel.

Klop het eiwit stijf en vouw het erdoor.

Bekleed het bakblik met de folie, giet het mengsel erin en vries het in.

Voor het opdienen eerst een half uur in de koelkast zetten, zodat het makkelijker te scheppen is.
Garneer desgewenst met koffieboontjes, hazelnoten en/of espresso.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 40 min + bevriezen
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 4 el. poedersuiker
  • 300g mascarpone
  • 100g goede kwaliteit nougat, in kleine stukjes gehakt
  • koffieboontjes of hazelnoten voor decoratie
  • espresso koffie om erover te gieten (optioneel)
  • rechthoekige bakvorm (cakevorm, 1 liter)
  • plasticfolie