Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Doe de rozijnen en de sherry in een kom en laat een uur (of langer) wellen.

PX-ijs met rozijnen

Beter dan malaga ijs

Klop de mascarpone, melk en suiker door elkaar tot goed gemeld.

Doe in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs bijna bevroren is. Doe er dan de rozijnen en PX-sherry doorheen.

Schep het ijs in een diepvriesdoos tot het geserveerd moet worden.

 

Het ijs kan ook bereid worden zonder ijsmachine, doe het dan in de vriezer in een kom en klop het een paar keer door tot het bevroren is. Voeg op het laatst de sherry en de rozijnen toe

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 1 uur (of langer) rozijnen laten wellen
10 minuten bereidingstijd
ca 30 minuten in de ijsmachine
Ingrediënten
  • 100 g rozijnen
  • 100 ml PX-sherry (heel zoete sherry)
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml volle melk
  • 150 g basterdsuiker
  • IJsmachine
Bronvermelding Ice cream van Liz Franklin