Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Panacotta met vijgen en port

FotoBreng de vijgen met de port aan de kook en zet het vuur uit. Laat een nacht wellen.

Bekleed kopjes of vormpjes met vershoudfolie. Snijd de vijgen open en bekleed de kopjes met stukjes vijg (de kant met zaadjes tegen het kopje aan).

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met vanillemerg en suiker langzaam aan de kook. Schenk een paar el warme room bij de eidooiers, roer goed en schenk terug in de pan. Laat al roerend op laag vuur binden.

Roer van het vuur de gelatine erdoor. Laat 15 min afkoelen en schenk in de kopjes.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 25 min (plus 1 nacht wellen, afkoelen en opstijven)
Ingrediënten
  • 200 g gedroogde vijgen
  • 150 g ruby port
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 150 g suiker
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
Bronvermelding ELLE Eten