Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Braziliaanse panocha

Foto

  • Meng suiker, koffie en honing in een pannetje met een dikke bodem. Breng het op een zacht vuur aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe, zonder te roeren. Wanneer het mengsel half afgekoeld is, de vanillesuiker toevoegen.
  • Met een vork alles goed mengen tot de glans verdwijnt. Meng de kastanjes door de massa, verdeel deze over een vlakke bakplaat en laat hem afkoelen.
  • Snij de massa in vierkantjes of ruiten. Opdienen met een lekkere koffie.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd 30 minuten + afkoelen
Ingrediënten
  • 400 g rietsuiker
  • 1/2 kop sterke koffie
  • 2 koffielepels honing
  • 40 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 g gehakte (Braziliaanse) kastanjes of amandelschilfers of gehakte nootjes
Bronvermelding Koffie