Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Parfait au café

Foto

  • Verwarm suiker en water al roerende tot 120 C. De suikermassa is klaar als u er druppels van in koud later laat vallen die meteen stollen.
  • Klop de eidooiers in een kom, voeg er de suikermassa in een dunne straal aan toe, terwijl u stevig met een garde klopt. Het moet een luchtig mengsel worden.
  • Doe er dan de koffie bij.
  • Klop de slagroom met een fijngestampt ijsblokje en voeg dit ook toe.
  • Giet de massa in een vorm en laat hem 12 tot 14 uur opstijven in de vriezer.
  • Als u een platte vorm gebruikt kunt u er bv. blokjes van snijden. Dien op met wafeltjes en een droge champagne.
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 40-60 min, min. 12 uur opstijven, 20 min
Ingrediënten
  • 350 g suiker
  • 3 soeplepels koud water
  • 6 eidooiers
  • 1/2 dl room
  • 1 kop sterke koude koffie
  • 1 ijsblokje
Bronvermelding Koffie