Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Perziken met whisky

Een zoet dessert dat gemakkelijk te maken is, voor twee personen.

Doe water in een pan zodat de perziken bedekt zijn. Breng het water tegen het kookpunt aan, doe de perziken erin en laat ze 5 minuten staan. Verwijder ze met een lepel en verwijder de schil.

Voeg de poedersuiker toe aan het water, en breng het opnieuw aan de kook. Laat het doorkoken totdat de vleoistof een beetjke stroperig wordt. Voeg de perziken toe, laat ze 15 minuten zachtjes garen, terwijl je ze af en toe wentelt.

Verwijder de perziken, voeg de whisky toe, kook ongeveer 5 minuten op hoog vuur. De vloeistof moet nu stroperig zijn.

Doe de perziken in twee glazen, giet er de vloeistof over en laat afkoelen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 2
Tijd 30 minuten
Ingrediënten
  • 4 verse perziken
  • 125 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels zoete Single Malt Whisky
  • water