Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Perzik-ijssandwiches

IJs als vulling gesandwicht tussen 2 gemberkoekjes.

IJs:

  • Schil de perziken, snij in stukjes, voeg citroensap en perziklikeur toe, maal fijn in de keukenmachine.
  • Klop de eidooiers met de suiker en het vanille-extract in een beslagkom tot ze dik en lichtgeel zijn (ca 3 minuten).
  • Verwarm de melk met de room (maak het niet te warm, anders stollen de eidooiers als je het bij elkaar gooit).
  • Doe het melkmengsel bij het dooiermengsel, doe het terug in de pan en verwarm op laag vuur voortdurend roerend tot je een vla hebt die dik genoeg is dat de achterkant van een houten lepel die je erin doopt bedekt blijft.
  • Laat afkoelen, roer de perzikpuree erdoor.
  • Als het koud genoeg is (zie gebruiksaanwijzing ijsmachine) er ijs van draaien in ca 30 min. Ik moest het in 2 porties doen, het paste niet in een keer in de machine. Doe in een diepvriesbak in de diepvries.

Koekjes:

  • Oven voorverwarmen op 190ºC.
  • Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker in een beslagkom tot ze bleek zijn, ca 4 minuten.
  • Voeg de vanille en de eiwitten toe en klop het goed door elkaar.
  • Schep de bloem, het gemberpoeder en gekristalliseerde gember er doorheen.
  • Schep steeds een eetlepel deeg op het bakblik en smeer het dun uit tot een cirkel van ca 5-6 cm. De koekjes lopen niet uit.
  • Bak de koekjes 10-12 minuten.
  • Laat ze op een rooster afkoelen. Koekjes blijven bakken tot het deeg op is.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
Eigenlijk niet zo heel moeilijk, maar wel veel werk.
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Ca 12 stuks (2 pp als je verder niets als toetje hebt)
Tijd

IJs: 2 uur (past niet in 1 keer in de ijsmachine + moet afkoelen eer het in de ijsmachine kan).

Koekjes: 2 uur (uitstrijken op het bakblik is een heidens karwei

Ingrediënten
  • 5 grote rijpe perziken
  • sap van 1 citroen
  • 350 g suiker
  • ½ l melk
  • ½ l room
  • 8 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • 4-6 el perziklikeur

IJsmachine, keukenmachine, mixer

Koekjes:

  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 350 g suiker
  • 8 eiwitten (kamertemperatuur)
  • mespuntje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels heel fijngesneden gekristalliseerde gember
Bronvermelding Desserts. The best of Martha Stewart Living.