Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Perziksabayon met balsamico perziken

Een wat luxere manier om rijpe perziken te serveren

Doe de perziken in een kom met 1 eetlepel suiker en de balsamico azijn. Schep om en laat intrekken.

Breng water aan de kook, houd het tegen de kook aan. Meng in de metalen kom de eidooiers, wijn, 3 el suiker en de perziklikeur. Zet de schaal op de pan met water en klop met de mixer tot de saus luchtig is en lauwwarm.
Niet te heet maken want dan krijg je roerei.

Verdeel de perziken over schaaltjes, schenk de sabayon erover en serveer direct anders loopt de wijn uit de saus.

 

Als je de angst voor een sabayon (op het laatste moment bereiden) kwijt bent is dit een toetje dat heel wat lijkt.
AH verkoopt gepasteuriseerde eidooiers (als je ouderen, heel jonge kinderen en mensen met een slecht werkend immuunsysteem niet om wilt brengen m.b.v. salmonella).

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 35 min
Ingrediënten
  • 3 rijpe perziken, geschild en in partjes gesneden
  • 2 tl balsamico azijn
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 grote eidooiers
  • 75 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels perzik likeur
  • mixer en metalen schaal + pan met bijna kokend water
Bronvermelding Gourmet juli 2005