Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Pinda chocolade muffins

Lekker decadente muffin

Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht oven 180°C.

Vet het muffin blik in of zet papieren vormpjes in de uitsparingen.

Meng in 1 beslagkom alle droge ingrediënten.
Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng ze tot ze net goed door elkaar zitten (niet langer!)
Snij de Snickers in grove stukjes. Meng ¾ van de stukjes door het muffin mengsel.

Schep het in het muffin blik.
Verdeel de overige stukjes snickers over de muffins.
Bak 15-18 minuten tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
Haal ze uit de vorm en laat afkoelen


Tips voor perfecte muffins:

  • Meng eerst alle natte ingrediŽnten door elkaar
  • Grote brokken (stukken snickers oid) er aan het eind doorheen mengen
  • Roer niet teveel, anders krijg je taaie muffins
  • Muffins horen een beetje klef te zijn van binnen, dus niet te lang in de oven
  • Muffins smaken vers, nog een beetje warm, het beste, maar je kunt ze een dag of 2 bewaren goed luchtdicht verpakt, of invriezen. Na het ontdooien even verwarmen in de oven!
  • Ik vind de flexibele siliconen muffinvormen erg prettig werken. Wel invetten, anders krijg je de muffins er nog steeds niet uit.
  • Bij metalen muffin blikken is het prettiger om papieren vormpjes te gebruiken (oa te koop bij Blokker en de bakafdeling van de supermarkt).
WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
(Liesbeth: na het eten van 6 muffins achter elkaar voelde ik me een beetje vol)
Aantal personen 12 muffins
Tijd 30 minuten
Ingrediënten

Droge ingrediënten:

  • 140 g lichte basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder

Natte ingrediënten:

  • 85 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 200 ml melk1 tl vanille essence

Brokken:

  • 3 Snickers repen (à 48 g)

Extra nodig:

  • Muffin blik met 12 uitsparingen
Bronvermelding BBC Good Food februari 2005