Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Platte-kaaspudding met frambozen

Heerlijk fris Belgisch recept.

Gelatine 5 minuten in koud water weken. Vanillestokje opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Merg mengen met slagroom. Slagroom met 50 gram basterdsuiker bijna stijf kloppen. Slagroom en kwark mengen. In kom frambozen mengen met rest van de suiker en leeggeschraapt vanillestokje erbij leggen, zodat dit extra smaak afgeeft.

Gelatine uitknijpen. In pannetje citroensap verwarmen. Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. Citroensap voorzichtig door roomkwark mengen. Kwarkmengsel in vorm scheppen. Pudding met plasticfolie afdekken (ter voorkoming van velvorming), In koelkast 3 uur laten opstijven.

Pudding in bak met heet water dompelen. Rand van pudding voorzichtig lossnijden. Bord erop leggen, samen keren en pudding op schaal laten glijden. Vanillestokje uit frambozen verwijderen. Frambozen over en naast pudding scheppen


Dit is het oorspronkelijke recept. Het is wel vrij zuur, erg fris dus. Een volgende keer gebruik ik 2 vanillestokjes (vanille komt nu bijna niet naar voren), sap van 1,5 citroen en iets meer suiker omdat ik wel van iets zoeter houd.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 10 min + 3 uur wachten + 5 min
Ingrediënten
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram volle kwark
  • 2 bakjes frambozen
  • sap van 2 citroenen
  • puddingvorm van 1 liter, ingevet
Bronvermelding Allerhande (Albert Heijn), september 2003